Bohusläns museum

Bohusläns museum är ett av Sveriges populäraste länsmuseum. Museets profilområden är kusten, Bohuslän som gränsland och samtidskonst. Förutom en omfattande utställnings- och programverksamhet arbetar museet med att tillgängliggöra sina samlingar digitalt, stötta kommuner och andra organisationer i vård och utveckling av kultur- och naturlandskapet och med en omfattande arkeologisk uppdragsverksamhet.

 

Vi söker nu

Konservator
Vikariat 100%

Bohusläns museums samlingar är en betydande kunskapskälla för den som vill veta mer om områdets historia och de som levt och verkat här. Samlingarna har sitt ursprung i Uddevalla stadsmuseum som instiftades 1861 och i över 150 år har man ägnat sig åt att samla in, vårda och bevara det bohuslänska kulturavet. Förutom en aktiv förvaltning av  samlingar så arbetar vi idag med att tillgängliggöra samlingarna digitalt via DigitaltMuseum och sociala medier.

Nu söker vi en vikarierande konservator för att arbeta med Bohusläns museums samlingar bestående av flera olika föremålskategorier så som arkeologiska och kulturhistoriska föremål, måleri och konst på papper, naturalier och fotografi, film och ljud.  

Arbetsuppgifter:

I tjänsten ingår ansvar för museets samlingar med fokus på förebyggande konservering av objekt i magasin och utställning, skadedjurskontroll, samt övervakning av samlingarnas klimat. Du har en viktig roll i utställningsproduktion där du ansvarar för objekten vid planering, installation och rivning, samt för åtgärder som frysning. Du arbetar också med in- och utlån samt tillståndsbedömning och packning i samband med detta. Du hanterar även förfrågningar som rör samlingarna vilket innebär kontakt med forskare och allmänhet. Enklare konserverings och rengöringsåtgärder på objekt kan förekomma.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med högskoleexamen inom konservering. Vi vill att du har erfarenhet av praktiskt arbete med museisamlingar och digitala samlingsförvaltningssystem.

Du ska som konservator ha bred kompetens och gärna vara särskilt inriktad på förebyggande konservering. Du ska vara flexibel och lösningsfokuserad, har lätt att samarbeta och ha en stark känsla för service och museernas samhällsuppdrag.

Konservatorn arbetar tillsammans med museets olika samlingsexperter, utställare, pedagoger m fl och i nära dialog med många olika deltagare och samarbetsparter.

Meriterande är erfarenhet av arbete i databasen Primus, kunskap om Bohusläns historia/arkeologi och hantering av föremål i samband med utställningar och lån samt packning och transport av museiföremål. Goda skriftliga kunskaper i svenska erfordras.

Personliga kompetenser vi eftersöker är god samarbetsförmåga, social kompetens samt flexibilitet. Vidare vill vi att du har en positiv inställning, kan påbörja och avsluta arbetsuppgifter självständigt, tar initiativ är utvecklingsinriktad. Arbetet kan innebära tunga lyft.

 

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2023 efter ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2
Kontakt
  • Mari Trollvik, HR och kvalitetschef, 0522656571
  • Tomas Brandt, Enhetschef Kulturmiljö och Samlingar, 0522656553
  • Madelein Arnoldsson, Konservator, 0522656580
Facklig företrädare
  • Aaron Stutz, DIK, 076-6951774
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb